Jeg er ingen rosablogger

Hei bloggen! Neida, joda, eller vent. Var dette et uttrykk som fantes for 10 år siden? To som ord som får alle til å tenke på rosabloggere.

Høsten 2005 startet jeg på medier og kommunikasjonslinjen ved Lillestrøm videregående skole. Et av det første emnene vi hadde var blogg og sånt, som læren selv kalte det. Han kategoriserte det som noe kun ”rosa jenter” drev med. Noen ganger følte jeg meg truffet der jeg satt å skrev med min rosa penn i skoletimene.

Blogg var litt nytt og ukjent da jeg gikk på VGS. Vi visste ikke helt hvordan håndtere verktøyet, ikke ble vi anbefalt å lese det heller, fordi det akademiske nivået var ikke høyt nok og troverdigheten lav. De i klassen som opprettet blogg bruke den til å fortelle om hverdagen, vise frem bilder av seg selv , eller skryte av sine fantastiske venninner med overdrevet bruk av hjerter. Alle hadde hjemmeside på Piczo.com.

I dag bruker jeg blogg for faglig input. Min lærer på videregående hadde vel fått bakover sveis nå. Han mente jo at all faglig innenfor fantes i leksionbøkene på biblioteket. For å si det sånn, på det biblioteket var det en stund siden noen hadde tørket støv.

En blogg blir et verktøy for å dele informasjon og meninger. En blogg kan være med på å skape samfunnsdebatt med ønske om å påvirke beslutningstakere i samfunnet. Du skriver kanskje ikke et brev lengre, poster det og sender det avgåre. Nå skriver vi et blogginnlegg om det er noe som er på hjerte.

En blogg jeg virkelig anbefaler, er denne: http://mariannemarthinsen.com/

182_16159725359_7570_n

En av de dagene ved Lillestrøm videregående skole. Her direkte inne fra norsktimen.

God lesning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s