Digitalt hjemmebesøk

La oss skru tidsmaskinen syv år tilbake. Digitalt er du nesten tilbake til middelalderen. Vi hadde klart å lage elementære ting for å overleve, men bruken var ikke utnyttet maksimalt. Det samme gjelder sosiale medier. Sosiale medier har eksistert lenge, men med tiden har vi lært å bruke det og utvikle teknologien.

Jeg, som mange andre skaffet facebook i 2007, det var da bølgen slo over oss. News feeden så slik ut:

Bilde

Oppdateringene bestod gjerne i hvem du ble venn med, bilder du lastet opp, og hvem du var fan av. Jeg husker facebook som et sted der vi skrev på wallen til hverandre og kan ikke huske å ha sett banken min der. Facebook var ikke stedet der du gikk for å finne informasjon om banken din.

Syv år etter, er situasjonen en litt annen. Informasjonen banken gir meg som bruker, skjer gjerne gjennom facebook eller andre sosiale medier.
Bilde

Oppstår det problemer eller andre ting jeg lurer på, finnes som oftes svaret i statuser som dette.
En enkel måte banken kommuniserer ut til meg med informasjon. Da prøver jeg kanskje ikke gjentatte ganger å logge meg på nettbanken, som kanskje ender opp i at jeg tror det er noe galt med dataen, eller verden generelt. I stede for å vente i evigheten, vil det heller dukke opp en status, der banken forteller at nå kan jeg logge meg på.
BildeFor syv årsiden hadde jeg kanskje ringt inn og klaget, men siden denne oppdateringen kom på en søndag, så hadde ikke kundeservice vært åpent. Enda en frusterasjon.

Min bank, Nordea, har blant annet opprettet egen blogg: «Ung&Penger». Dette er en faglig blogg som kommuniserer til min målgruppe, unge mennesker i startfasen av voksenlivet, snart klare for å kjøpe bolig, ta opp lån og bli en gjeldsslave. Bilde

Banken møter meg. De gir meg rådene og tipsene for at min økonomi skal bli bedre. Jeg trenger ikke dra til dem, men enkelt trykke meg frem og bli litt smartere og bevist over egen økonomi. Bloggen forteller meg om ulike lån, hva BSU er, og hvordan man sparer og bruker sparekontoen. På denne måten kommuniserer de direkte til min målgruppe og den fasen av livet vi befinner oss i. Dette er derfor sosiale medier er genialt. De lar oss kommunisere med enkeltmennesker, og bedrifter. Det har endret måten organisasjoner når oss. Sosiale medier er banken sitt verktøy for å nå akkurat meg som forbruker. De ulike platformene gjør kommunikasjonen unik. Nordea sin facebook side gir meg generell info, men bloggen gir info jeg har bruk for akkurat der og da.

I 2007 måtte jeg besøke banken, i dag (2014) kommer banken på et digitaIt hjemmebesøk til meg.

2 kommentarer om “Digitalt hjemmebesøk

  1. Cststc920 sier:

    Så fint du skriver, passer jo veldig godt til bloggformatet – å skrive så muntlig og fint som du gjør. Her er det mye som er bra. Når du skal jobbe videre med det som til slutt skal bli den endelige innleveringen vil jeg anbefale det å ta for deg pensum, les om sosiale fellestrekk i boken Sosial kommunikasjon, og se på de to videoene, den fra Svein Tore Marthinsen og den fra Kari Steen Johnsen, jeg er opptatt av at dere skal skaffe dere kunnskap om sosiale mediers betydning også i et samfunnspersopektiv (ikek bare kundeorienteringen), og er derfor opptatt av at dette fanges opp i endelig innlevering. men dette skal vi jo snakke mer om også da, til uken. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s