Engasjement til gull og tusen «likes»

Skiglede, idrettshelter og snø er ord jeg forbinder med Skiforbundet. Det kjennetegner også kommunikasjonen deres gjennom sosiale medier.

Nylig har vi lagt bak oss et vellykket OL, sett med norske øyne. Dette ble også de første olympiske leker Skiforbundet formidlet gull og resultater gjennom sosiale medier til sine følgerne. Forbundet etablerte facebooksiden etter Vancover OL, 23.mars i 2010.

Forbundet består av mange facebooksider som representerer hvert av skigrenene som er representert i forbundet.
Bilde
Gjennom sin facebookside deler Skiforbundet landslagenes oppdateringer. Den mest populære siden er Skilandslaget med hele 87 482 personer som følger siden. Hovedgrunnen til dette er den store interessen for langrenn. Langrenn topper listen over de ti mest populære idrettene i Norge. Vi er en skinasjon, og oppgjennom tiden har våre største helter gått på ski. Nansen og Amundsen er kanskje ikke idrettsutøvere i den form, men ski gikk de på.

OL i Sotsji ble en gull-periode for Facebooksiden til Skiforbundet. Aldri før har de fått så mange likes som under OL. Hvorfor? Fordi gull, glede og våre skihelter samler en hel nasjon.

Alle husker ski-VM i Oslo i 2011, da ble sentrum fylt opp med Nordmenn som ønsket et glimt av sine idrettshelter. Vi elsker å dele og ”like” når utøverne vinner eller gjør noe som er av stor bragd.

Men kommunikasjonen er enveis. Det vil si, at alt de skriver og legger ut går en vei. De gir meg informasjon, og det finnes ikke spor av interaksjon mellom følger og selve siden. Skiforbundets hovedside er en side som viser gullsiden av idretten. Bilde av de som har vunnet, og fremheving av de som har gjort det bra. En dårlig dag blir aldri kommunisert og kommentarer blir ikke besvart. De snakker til oss, ikke med oss, slik Staude og Marthinsen skriver om i Sosial kommunikasjons boka. Skal et budskap inn og ikke bare ut, kan det være en ide og vri kommunikasjonen fra enveis til toveis.

Er dette en side som vi kan sammenlignes med partier og politikere? Nei mener jeg fordi dette er en side for nettopp å spre glede og hedre de heltene vi har tykket tett til vårt hjerte.

Skiforbundets visjon er Mange, gode og glade skiløpere, og det er jo det bildet vi ser på facebooksiden.

BildeBildeBildeBilde

En kommentar om “Engasjement til gull og tusen «likes»

  1. Cststc920 sier:

    Fint blogginnlegg, Christine. Synes du her har kommet godt i gang og har masse å bygge videre på. I fortsettelesen ville jeg tatt for meg elementene fra torsdagens forelesning – om hva som fordrer god sosial kommunikasjon, og betydningen av å tilføre kommunikasjonen personlighet – hva ligger i det? Samtaleorioentering er vesentlig – uten interaksjon ender man til slutt opp med å snakke kun med seg selv, og hva er egentlig verdifullt innhold, og hvordan kan Skiforbundet (hvis det er disse du ender opp med å skrive om) tenke etter modellen gjensidig verdiskapning, altå ikke bare tilføre selv, men tilføres noe tilbake som kan være verdifullt. Gelder meg til å lese mer, har vært så hyggelig å bli kjent med deg 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s