Markedsføring + intimsone = salg!

Det kommer kanskje ikke som noe sjokk, men du og jeg, vi har endret våre shoppingvaner! Og hvordan butikkene snakker til oss, er endret. Nå snakker de til ”meg”, ikke ”oss”.

Vi jenter stikker ikke til klesbutikken for å finne nyheten lengre, vi søker de opp på nett, er den fin, ja, da kjøper vi den der og da. Og alt skjer fra sofaen!

Fremtidens markedsføring har et enormt potensiale. Under kommunikasjonsdagen for et par uker tilbake var det noen som sa at mer og mer av markedsføringen kommer til å skje på mobil. Og folkens, hva er mobilen for oss? Jo, den er privat. Det er sjeldent vi lar noen andre låne mobilen vår eller holde i den for å se gjennom bilder. Viser vi et bilde, har et jerngrep rundt mobilen og rekker den mot de som skal se. De får aldri røre. Du kjenner deg igjen?

Dette gjør mobilen til noe av det mest private vi har, og mobilen er et av få ting vi slipper inn i vår intimsone. Den generelle intimsone er 50 cm målt fra nesen og ut. Det er ikke hvem som helst som for tilgang innenfor disse 50 cm. Dette påvirker da hvordan markedsførere skal henvise seg til oss. Markedsføringen har gått fra å være en enveis kommunikasjon, til å bli toveis. Vi som kunde er mer involvert, og egentlig har vi litt makt over de som vil selge oss noe.

Men, nå vil vi ikke kjøpe noe alle andre har, vi biter kanskje ikke på samme lokketilbud som andre. Markedsføringen har altså gått fra demografiske kriterier, til individuelle kriterier.

I denne videoen her blir det blant annet sagt at i fremtiden vet vi alt om de som selger oss noe, og de vet alt om oss.

Skummelt? Ja, kanskje litt. Men siden de vet alt om oss, da tilrettelegger de markedsføringen til oss som individ. Hva trenger vi? Hva er vi ute etter? Hvilken livssituasjon er vi i? Hva liker vi? Osv. Dette fører til personlige tilbud på mobilen vår. Matbutikkene har begynt med dette. Meny har nå en app, der alle dine kjøp registreres. Derfra kan meny generere hva du kjøper mye av og gi deg kuponger på varer som alltid ligger i din handlekurv. Smart? Jaa, du sparer jo penger på det du kjøper mye av, men igjen, butikken tjener på deg, fordi du da går ditt for å handle og ikke hos konkurrenten.

Hvorfor faller vi for dette? Min teori er at vi liker at noen snakker til oss, og gir oss noe eksklusivt. Noe som ingen andre får. Alle liker jo å føle seg spesielle. Vi får et forhold til butikken som er personlig, som igjen fører til at vi har tillit til dem. De vi har tillitt til slipper også innenfor de 50 cm med intimsone.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s