En kommunikasjonsstudents hverdag

Forelesning, presentasjon for kreftforeningen og A på eksamen. Ja, det er noe av det som skjer i en kommunikasjonsstudents hverdag.

Opp og hopp kl. 07.00 om morgenen. Hvorfor? Jo, ut med hunden, lage matpakke, og rekke få med alle tingene til en ny og lang dag. Jeg er så heldig som studerer noe av det som interesserer meg enormt! Kommunikasjon og digital markedsføring. Og en hverdag er aldri lik, fordi man hverdag lærer noe nytt.

Først på planen: forelesning kl. 08.30. For å møte skjerpet og klar til ny kunnskap er kaffe ett av mine must i hverdagen. Og som student må man tenke økonomisk, det lønner seg i lengden med kaffe på termos enn å kjøpe en på skolen.

20140411-003019.jpg

Dagens forelesning handlet om digitale kampanjer, hvordan man lykkes på nett og hva som skal til for å komme øverst i et Google søk. De første 45 minuttene ble det laget videoer av oss selv som gav en presentasjon om hvem vi var. Elisa og jeg hadde allerede gjort dette, så vi arbeidet med å få bloggen øverst i google søket.

IMG_0002

Dette semesteret tar jeg et valgfag i digital markedsføring, der vi som nærmest eneste høgskoleklasse i Norge lærer grundig om den digitale verden og hvordan man lykkes på nett. Faget er utrolig interessant, og for oss som er vokst opp med sosiale medier og regner oss selv som eksperter på område, kan jeg bare si at det er så mye mer i den en bare posting og ”liking”. Strategier, hvordan nå frem, hvilke virkemidler og hvordan bruke dette, er blant annet det vi lærer. Utforming av digitale kampanjer, søkeroptimalisering og oppbygning av en digital identitet er også deler av det vi lærer.

IMG_0003

Bildet over er en morsom illustrasjon på hvordan vi tilvenner oss kunnskap. Det er jo litt sant? Eller hva? Vi lærer jo best når vi lærer bort til hverandre.

Kl. 11 møtte jeg denne gjengen:

IMG_0009

Vi jobbet sammen på et skoleprosjekt i fjor. Oppgaven var å utforme en kampanje for en reel organisasjon. Vi ble tildelt kreftforeningen og skulle lage en kampanje der ønsket var å øke deltakelsen i masse undersøkelsen mot livmorhalskreft. Totalt åtte grupper deltok, men forskjellige organisasjoner. Vi vant, noe jeg er ekstremt stolt av, fordi konkurransen var tøff!

IMG_0005

I januar i år ble vi derfor invitert til kreftforeningen for å presentere ideene våre på nytt. Dette var utrolig kult. Utrolig givende og motiverende for en student å fortelle om en oppgave som faktisk kan ha en betydning for samfunnet der ute.

IMG_0006

Jeg som egentlig er ganske sjenert, og syns presentasjoner foran større forsamlinger er skummelt, bare kaster meg selv ut i det. Noen ganger må man gjøre det som er ubehagelig for å kunne vinne frem.

IMG_0011

Kl. 14, var vi ferdige med presentasjonen, og for ente gang den dagen sjekket jeg studweb for å se om karakteren fra en eksamen lå ute. Vi viste at den skulle komme i dag. Et hyggelig syn møtte med, da bokstaven A lyste opp. Det var et stort smil som satt på bussen på vei hjem denne ettermiddagen.

Vel hjemme fikk jeg en mail. En bekreftelse på at vi har lokale til et arrangement jeg steller i stand for PR-studenter i Oslo. Egentlig denne ettermiddagen skulle turen gått til Youngstorget og AUF-kontoret, men med to styreverv måtte jeg denne dagen prioritere å jobbe med arrangementet og en sak jeg skriver for kommunikasjonsforeningen Student Oslo.

All planlegging skal helst i havn før helgen, fordi jeg reiser avgårde til et sted uten internett. (Ja, de stedene finnes fortsatt.)

Sånn, det var et lite innblikk i hva en kommunikasjonsstudent bruker hverdagen til.

En kommentar om “En kommunikasjonsstudents hverdag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s