En digital rekrutteringsstrategi for NordicArena Oslo

«Lag en digital staregi for hvordan vi skal rekruttere event crew

Hmm, tenkte jeg og begynte å søke litt på nett etter facebookstartegier for å hente inspirasjon og løsninger som var relevant til «problemet» som skulle løses.

Først fant jeg ut at facebook delte andre bedrifters suksess historier. Her kunne jeg lese hvordan de hadde lagt opp en strategi for å øke salg, få flere følgere og hvordan de etablerte seg som et merkevarenavn hos målgruppen. God innsikt å ha med videre!

Målgruppen i denne oppgaven er menn og kvinner i alderen 18 til 25år. Personen bør ha lappen, være utadvendt og bo i Oslo/Akershus-område.

Målet med strategien er å få flest mulig til å melde seg til crew, slk at NordicArena har et mangfold av personer som kan hjelpe dem med ulike oppgaver når de arrangerer ulike events.

1. Facebook-annonsering – Det geniale med facebook er målrettet annonsering på en unik måte, som skiller seg fra Adwords. Velg  hvilket geografiskområde, kjønn, alder, sivilstatus, jobb/utdanning og interesser.

Informasjonen gjør at organisasjoner som ønsker å annonsere for en spesiell målgruppe, treffer dem, og ikke alle andre som er uinteressant for annonsen. Budsjettet vi har fått tildelt er på 5000kr. Det er to ulike betalingsmåter for facebook-annonser. Betaling per klikk annonsen får, eller betaling for hvor mange som ser annonsen. Poenget med annonsen er ønske om at målgruppen skal trykke seg inn på annonsen, og videre bli henvist til landingssiden. Annonsen som deles må ha en «call to action» funksjon. Som eksemplet fra NSB:

Skjermbilde 2014-05-06 kl. 12.10.36

I stede for «kjøp nå» knapp, bør NordicArena velge «Send inn din CV» og bruke betaling per klikk. Som CPC-annonsør på facebook angir du at det som er viktigst for deg, er at personer klikker seg gjennom landingssiden og genererer den faktiske kostnaden for å få hver enkeltperson på denne siden. Da kan man måle hvor mange som går inn på landingssiden via annonsen for å avgjøre om det er noe som kan endres for at flere skal klikke inn på siden.

2. Landingsside – Landingssiden må være en del av facebooksiden til NordicArena. For å finne en lønsing på det brukte jeg andre rekruteringsselskapers facebooksider for å hente insprasjon til løsninger. Adecco Student sin løsning falt i smak:

Skjermbilde 2014-05-04 kl. 19.07.26

Bildet ovenfor viser et vindu der det står «ledig stillinger». Når man trykker på den kommer man videre til siden nedenfor, nemlig landingssiden. Når personen enten tryker på knappen i annonsen eller inne på selve facebooksiden vil man da havne her:

Skjermbilde 2014-05-04 kl. 19.06.02

Her kan man enkelt registrere CV og søknad og bli en del av deres base. Man kan også finne ledige stillinger på denne siden. Dette er elementer som NordicArena kan implementere på sin facebookside. Personen som trykker på annonsen kommer inn på landingssiden (som vises ovenfor). Bilde under viser hvordan facebooksiden vil se ut. NordicArena må legge til en «app» folk som besøker facebooksiden kan trykke seg videre inn på.

Skjermbilde 2014-05-04 kl. 19.07.02

 3. Instagram –  Å bruke instaram som rekruteringskanal kan være visuelt morsom. På et evet kan man legge ut bilder av noen som har blitt med i crewt, et bilde der de er «in action», poste det, med link til selve landingssiden. Poenget med et slikt bilde er å gi inntrykk av hva man kan jobbe med, som forhåpentligvis kan utløse en handling som gjør at personen blir mer nysjerrig på hva dette innebærer. Problemet med instagram, er at kanalen ikke genererer klikk inn på selve landingssiden. Nedenfor er et eksempel på hvordan det kunne sett ut. Bilde er hentet fra NordicArena sin instagramkonto, da de arbeidet med OsloGames.

Skjermbilde 2014-05-06 kl. 15.07.01

 

4. Evaluering – Hvis hele budsjettet (5000kr) skulle bli brukt på å fremme rekruterings innleggetet, kan man nå ut til 91 000 personer innefor målgruppen og potensielle crewmedlemmer. For å måle effekten av den digitale strategien kan vi se hvor mange som registrerte seg som crewmedlem etter at facebookannonseringen startet.

Sånn, det var mine tanker rundt hvordan man kan sette opp en enkel strategi for rekruttering 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s