Trengeru’no? Eller finneru’no sjæl?

Som siste eksamen dette semesteret er oppgaven å lage en digital markedsføringsstrategi for tjenesten Trenger.no.

Dette er en helt ny tjeneste som halveis er lansert på markedet med en betaversjon, men snart kan alle ta del i den nye tjenesten.

Oppgaven kom fra mediekonsernet Amedia, som jeg tidligere har jobbet for gjennom min periode som frilansjournalist i Romerikes Blad.

Trenger du noe?

I dag bruker vel de fleste facebook eller finn.no når de ønsker å selge noe som ikke lengre trengs, eller har behov for noe nytt som er brukt. Trenger.no skal inn på dette markedet, og ja, jeg er helt enig i det du tenker nå, FOR EN UTFORDRING!

For å være totalt ærlig, er dette noe av det vanskeligste jeg har jobbet med. Men Gud, så spennende det er å få en utfordring som nærmeste får deg til å rive av alt håret på hode! Litt klisjé, men sant.

Frem til nå har jeg arbeidet med å få til en god situasjonsanalyse. Gjennom en situasjonsanalyse kartlegger jeg situasjonene i et samfunnsperspektiv (makro), markedsperspektiv (mikro) og organisasjonen (internt).

Konkurrentene

Selvfølgelig er det åpenbare at Facebook er den aller største konkurrenten! Og det er ikke å legge skjul på at å skulle gå opp mot en markedsleder er nesten som en dans på torner. Spisse torner som kan stikke hull på prosjektet ditt, om den strategiske veien forbi ikke er nøye gjennomtenkt. Men vet du hva? Jeg begynner virkelig å få troen på denne tjenesten. Hvorfor? Jo fordi den er så enkel og rask å bruke!

Men aktørene det konkurrerer mot er virkelig markedsledere eller opinionsledere på markedet. De var først ute med både muligheten og teknologien. Da velger vi jo dette automatisk? Så hvordan kan jeg få dem til å heller bruker amedia?

Differensiering og posisjonering

Brukervennlighet tror jeg er et av nøkkelattributtene det må spilles på. Det tar faktisk bare 30sek å legge ut en annonse, men det må bli lettere å dele den på sosiale medier.

En annen viktig ting blir riktig segmentering. Hvem skal dette være for? Hvilke type mennesker ha behov for dette og hvor finner jeg dem?

Dette er virkelig spørsmål som gnager i hodet mitt om dagen. Og denne tweeten her hjalp ikke så mye på nervene heller. Nå har jeg klart å legge presset på meg selv, men da jobber man hardere for å kunne oppnå resultatene.

Twittersamtale med Amedia

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s