Tre tips til et godt blogginnlegg

Jeg skal ikke utnevne meg selv til noen ekspert, men jo mer man skriver, jo mer erfaring opparbeides. Derfor tenkte jeg å dele min mening om hva som skal til for å skrive et godt blogginnlegg.

1. Muntlig skriveform

Jeg har alltid vært glad i litt uformell skrivemåte, og min skrivemåte passer godt til bloggformatet. Hvis du skal imponere med vanskelige ordformuleringer, burde du heller bare skrive en mail til foreleseren du vil imponere. På bloggen vil du kanskje miste lesere hvis de ikke skjønner hva du skriver? Da virker du mer teit enn interessant. Mener jeg da.

2. Kort er godt!

Blogg er ingen doktoravhandling, derfor trenger det du har på hjertet ikke være så langt. Ut fra min google analytics er gjennomsnittstiden på min blogg ca 1 minutt og 30 sekunder. Da må innholdet jeg presenterer være mulig å lese innenfor den tiden. Da vet jeg at personen som er inne på bloggen ikke kjeder seg ihjel av all teksten.

3. Jeg vil se!

Å illustrere med bilder er gull! Tenk deg alle gangene du åpner en pensumbok og det første som møter deg (når du har nestemt deg for at jeg går ikke herfra før kapittelet er lest ferdig), er en lang mur av tettpakket teskt. Får du virkelig lyst til å lese ut det kapittelet da? Nei.

Men bloggen er selvfølgelig ikke noe pensumbok, eller doktorgrad som jeg var inne på, vi vil se bilder, illustrasjoner, eller lignende, som gjør at innholdet lett fordøylig.

Etter et halvt år med digital markedsføring, og foredrag med ulike skriveerksperter er at på nett vil vi ha det kort, og enkelt. Vi er utålmodige når vi leser og leter på nett, derfor må du komme til poenget raskt.

Ikke gå rundt grøten når du skriver, da havner du i grøten (og vil du hvert fall ikke spise grøten!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s