Da jeg var @BislettGames på sosiale medier

Jeg har en hobby, det er å jobbe frivillig på ulike idrettsarrangement i Oslo. For en uke siden jobbet jeg med web og sosiale medier for Bislett Games. Dette var fjerde året på rad, og det er like gøy hver gang.

Dette året gjorde vi en god jobb! Sammenlignet med fjor året var årets plan å benytte kanalenes egenart. Twitter ble hyppig oppdatert, fordi dette er en kanal vi nordmenn bruker mest for å holde oss oppdaterte på nyheter og rakse informasjon om det som skjer. IAAF Diamond League la ut alle oppdateringer, resulater og nyheter på engelsk, vi tok for oss samme informasjon på Norsk. Vi valgte å tagge alle utøverne vi twittret om, i etterkant opplevde vi da at utøverne retweetet våre poster, som igjen gjorde at @BislettGames fikk flere følgere. Enkelt, men veldig effektivt!

På facebook kjørte vi i år en ny taktikk. Ikke legge ut så mye, som vi før gjorde. Selv om BislettGames varer i noen timer, behøver vi ikke dele alt, men gi følgeren noe unik, noe man ikke ser på TV. Altå en verdi for de som følger BislettGames på facebook. De få innleggene vi la ut oppnådde stort engasjement.

BislettGames sosiale medier

 

Jeg syns det er kjempe stas med statistikk! Hverfall når jeg ser at tallene peker riktig vei! Fra jeg tok over facebooksiden opplevde vi mye  engasjement, og det er jo målet! Vi vil nå ut til målgruppen, få de like engasjerte i det som skjer, som det vi gjør.

Til ettertanke

Selv om mye var bra denne gangen, kan vi frem mot neste stevne jobbe enda mer med å bruke de digitale kanalene. For det første må de som til daglig styrer facebooksiden bruker bilder på nesten alt som legges ut. Forskning vister at det skaper mest engasjement, og gir en høyere sansynnlighet for at folk legger merke til ditt budskap. BislettAliansen er generelt gode på dette, men har etter min mening mer å hente på å bli bedre i deres kommunikasjon på facebook. Som for.eks. ikke gjør dette:

BislettGames Facebook
Feilen ved dette innlegget er null bilde, og kun en link. Hvorfor skal jeg trykke her, tenker jeg? Hva slags historie? Altså, legg på et bilde, et bilde som forteller meg noe om hva jeg vil se. Når man raskt scroller nedover en side er det ikke tesksten vi stopper opp for å se nærmere på, men bilde. Fanger bildet min oppmerksomhet, da leser jeg videre. Derfor ville et bilde her hjulpet veldig i å få folk inn på Bislett sin hjemmeside.

En annen ting er bruk av instagram. I år har Bislett Aliansen bevisst kun brukt #Bislettgames for å promotere sin egen instagram-konkurranse, men de har ikke hatt noen instagram konto. Jeg forstår det fordi det er sikkert mange kanaler for dem å holde styr på, og man ikke ser helt nytten med en egen instagramkonto. Men, Bislett sin instagram konto kan gi oss et nærmere innblikk i hva som skjer i kullissene på Bislett. Vi vil jo se bilder av heltene våre, og det er lettere å promotere en instagramkonkurranse på instagram (!?).

En siste ting er sponsing/promotering av ulike innlegg. Innlegg som er med på å reklamere selve BislettGames stevnet bør sponses for å nå ut til flere potensielle følgere og publikum. Om ett år feirer Bislett sitt 50. stevne. Da må det lages en sosiale medier strategi som kan gi historiske innblikk fra første stevne til i dag. En slik ide gir de som følger BislettGames en unik verdi de ikke får noen andre steder. Poster med historiske bilder er gull verdt! Morsomme funfacts fra tidligere arrangementer eller historiske øyeblikk. Om det kommer noen kjente, kan man sponse et slikt innlegg. Som da Carl Lewis kom til Bislett i år, kunne et innlegg med bilde eller video fra hans opptrenden på Bislett være noe man kunne sponse og oppfordre folk til å kjøpe billetter.

Poenget mitt er at det er mange muligheter frem mot 50års jubileumet. Vi kan bruke sosiale medier og andre digitale kanaler aktivt for å gjøre andre oppmerksomme på jubileumet. Tenkt på allt det morsomme og historiske som igjen kan komme frem i nytt lys.

Kjære Bislett Aliansen, her har jeg ideene til dere, og jeg jobber GJERNE med de videre, om dere trenger litt digital ekspertise 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s