Første skoledag for aller siste gang

Om ett år er jeg ferdig utdannet kommunikasjonsrådgiver. Forhåpentligvis med en fast jobb.

Det er rart å tenke på. En underlig følelse. Selv om jeg smilte hele veien til skolen i dag tidlig, lykkelig for å endelig være ferdig med ferien og i gang med hverdagens rutiner, var det litt rart å ta den faste plassen bakers i forelesningssalen.

I dag var høst semesteret i gang for aller siste gang. Egentlig var det første dagen i jakten på en jobb. For som student er det viktig å tenke langsiktig. Ikke bare når det gjelder penger og inntekt som skal dekke husleia, men også hvor skal jeg ende opp når bacheloroppgaven er levert? På den veien er det viktig å utfordre seg selv.

På skolen lærer vi teorien. Utenfor skolens fire vegger er praksisen. Mitt studie er ikke et pugge-fag. Her må teorien anvendes. Og skal du lære deg hvordan den skal anvendes er det uhyre viktig med erfaring!

Betalt, ikke betalt?

Noen ganger er erfaringen jobben gir betaling i seg selv. Hvorfor? Fordi erfaring er gull! Det tenker hvert fall jeg, veldig ofte. Jeg startet min frivilligkarriere i Trondheim. 50mil hjemmefra familie og venner, what to do? Dette var tiden jeg drømte om en journalistkarriere, og savnet til Romerikes blad kom fort, derfor søkte jeg Student-TV. Derfra har erfaringskurven gått brått oppover. Hadde det ikke vært for alt jeg lærte både faglig og sosialt, så hadde jeg ikke hatt den kunnskapen som i dag bor i mitt hode.

Ved å jobbe frivillig kan du dyrke din hobby. Et frivillig verv ser også godt ut for den arbeidsgiveren du en dag hilser på. Det høres sikkert klisje ut, men jeg hadde nok aldri fått de jobbmuligheten jeg i dag har fått hvis det ikke var for viljen til å lære og konstant utfordre meg selv til å pushe grenser.

Er du student nå, uten relevant jobberfaring? Søk deg til frivillige verv. Det bør ikke være noe stort, men at du engasjerer deg og viser en arbeidsvilje er det viktigste.

Et kontaktnettverk og smil om munnen

Når du jobber frivillig eller har en jobb, så danner du deg et kontaktnettverk. Dette er mennesker du kanskje treffer på senere anledning. Kontakter som kanskje trenger din hjelp en gang, eller som du ser har nøkkelen til din vei videre.

Vær alltid hyggelig med de du møter, men det håper jeg din mor har lært deg fra før av. Smil! Et smil kan føre deg lange veier, det tenker jeg. Et smil er viktig hvis du føler motstand, fordi er det noe jeg har lært som student så er det å smile, selv om du vil grine. Test det selv, kommer du noe vei av å gråte, eller smile?

Et steg i riktig retning

Så, nå er det bare å vandre ut to semestre på Markedshøyskolen tilslutt er målet å banke på arbeidsgivers dør, selvfølgelig med et smil 😉

En kommentar om “Første skoledag for aller siste gang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s