Facebook lanserer annonser i grupper

Facebook lanserer «boost post» i grupper!

Jobber du med markedsføring og kommunikasjons på Facebook har du garantert opplevd endel endringer den siste tiden.

Mye vil ha mer…

Første gangen jeg hørte om annonsering i grupper var høsten 2016. Facebook begynte å gå «tom» for annonseplass og hadde nådd sin inntektsgrense. Siden den gang har det kommet flere plasseringsmuligheter for Facebook annonser. Her kan du se alle annonseplasseringene på Facebook, messenger, instagram og audience nettwork

De nyeste plasseringene er messenger, både som sponsede meldinger men også startsiden i messenger appen. Nå er kanskje grupper neste? Men da må du være admin!

Hvordan kan jeg booste mine poster i grupper?

Om grupper blir en ny plasseringsmulighet i power editor, er jeg usikker på. Jeg vil anta, (uten å ha prøvd det selv) at du må være administrator i en Facebookgruppe for å kunne booste poster innad i gruppen. Men, om Facebookgruppen din også er knyttet til Facebooksiden (som bilde under viser), kan dette kanskje indikere at det vil bli en plasseringsmulighet i power editor. Hvem vet? 🤷🏼‍♀️

Har du både en Facebookside og gruppe ville jeg «knyttet» disse to sammen med engang. 

facebookside, facebookgrupper

Uansett, boost av gruppeposter er noe som foreløpig mulig i USA og på mobil. Facebook queen, Mari Smith fikk nylig opp boost post funksjonen og forteller at du kan booste poster i en gruppe ut til et publikum som ikke er knyttet til de gruppe. Dette gjør det mulig å øke medlemmer til din gruppe og nå et relevant publikum som kan være interessert i å bli med i din gruppe. Eks, UNILAD kan booste poster fra sin gruppe til reiseinteresserte som ikke er medlemmer. 

Kampanjemålsettingene du kan velge mellom er:
1) Få lenkeklikk,
2) Få Likes, Kommentarer og delinger
3) Engasjere og chatte med potensielle kunder (posten vil da rettes mot de som har en sannsynlig sender deg en melding via Messenger.)

Hvorfor skjer dette?

Som nevnt er muligheten til annonsering i grupper en ny inntektskilde for Facebook. I tillegg er dette i tråd med endringene i algoritmen. Adam Mosseri skrev i januar at innhold fra grupper blir prioritert i news feeden, fordi det skaper dialog og kommunikasjon som algoritmen elsker!

Det vil også fremover bli lansert en hel del nye funksjoner for gruppeadministratorer og medlemmer. Ta en titt på denne videoen.


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s